Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the broken-link-checker domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /data/web/virtuals/153728/virtual/www/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpify-woo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /data/web/virtuals/153728/virtual/www/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-table-builder domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /data/web/virtuals/153728/virtual/www/wp-includes/functions.php on line 6114
Kuře na bazalce – Svět Bylinek

Kuře na bazalce

Ingredience:

֍ 6 kuřecích prsíček                                                         ֍ 400 g konzervovaných bílých fazolí

֍ 2 lžíce olivového oleje                                                   ֍ 250 g třešňových rajčat, rozpůlených

֍ 2 stroužky česneku, rozdrcené                                    ֍ hrst čerstvé bazalky

֍ 2 konzervy loupaných rajčat po 400 g                       ֍ 100 g slaniny (nebo parmské šunky)

֍ 150 ml drůbežího vývaru                                              ֍ 12 plátků ciabatty

֍ 1 lžička oregana                                                              ֍ máslo ochucené česnekem

֍ sůl, pepř a trocha krupicového cukru

 

Příprava pokrmu:

1. DEN PŘEDEM
Maso osmažíme z obou stran na oleji, vmícháme česnek, přilijeme rajčata i s nálevem. Vývar, posypeme dobromyslí, osolíme, opepříme a přimícháme špetku cukru. Deset minut mírně dusíme. Necháme vychladnout a dáme do lednice.

2. NÁSLEDUJÍCÍ DEN:
Přidáme zbylé suroviny, směs přesuneme do pořádného pekáče. Přidáme fazolky, půlená rajčata a polovinu nadrobno nakrájené bazalky.

3. Prohřejte na grilu
Plátky slaniny ogrilujeme popřípadě osmažíme a naklademe na kuře. Pekáč překryjeme alobalem a postavíme na gril, aby se vše prohřálo. Občas zkontrolujeme, aby se nám dílo nepřipálilo. Nakonec vše posypeme lístky bazalky. Když je kuře téměř hotové, opečeme plátky ciabatty, potřeme česnekovým máslem a podáváme ke kuřeti.

Přejeme dobrou chuť.