Ingredience:
֍ 6 kuřecích prsíček ֍ 400 g konzervovaných bílých fazolí
֍ 2 lžíce olivového oleje ֍ 250 g třešňových rajčat, rozpůlených
֍ 2 stroužky česneku, rozdrcené ֍ hrst čerstvé bazalky
֍ 2 konzervy loupaných rajčat po 400 g ֍ 100 g slaniny (nebo parmské šunky)
֍ 150 ml drůbežího vývaru ֍ 12 plátků ciabatty
֍ 1 lžička oregana ֍ máslo ochucené česnekem
֍ sůl, pepř a trocha krupicového cukru
Příprava pokrmu:
1. DEN PŘEDEM
Maso osmažíme z obou stran na oleji, vmícháme česnek, přilijeme rajčata i s nálevem. Vývar, posypeme dobromyslí, osolíme, opepříme a přimícháme špetku cukru. Deset minut mírně dusíme. Necháme vychladnout a dáme do lednice.
2. NÁSLEDUJÍCÍ DEN:
Přidáme zbylé suroviny, směs přesuneme do pořádného pekáče. Přidáme fazolky, půlená rajčata a polovinu nadrobno nakrájené bazalky.
3. Prohřejte na grilu
Plátky slaniny ogrilujeme popřípadě osmažíme a naklademe na kuře. Pekáč překryjeme alobalem a postavíme na gril, aby se vše prohřálo. Občas zkontrolujeme, aby se nám dílo nepřipálilo. Nakonec vše posypeme lístky bazalky. Když je kuře téměř hotové, opečeme plátky ciabatty, potřeme česnekovým máslem a podáváme ke kuřeti.
Přejeme dobrou chuť.