Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack no longer supports Custom CSS. Read the WordPress.org documentation to learn how to apply custom styles to your site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /data/web/virtuals/153728/virtual/www/wp-includes/functions.php on line 6085
Kuře na bazalce – Svět Bylinek

Kuře na bazalce

Ingredience:

֍ 6 kuřecích prsíček                                                         ֍ 400 g konzervovaných bílých fazolí

֍ 2 lžíce olivového oleje                                                   ֍ 250 g třešňových rajčat, rozpůlených

֍ 2 stroužky česneku, rozdrcené                                    ֍ hrst čerstvé bazalky

֍ 2 konzervy loupaných rajčat po 400 g                       ֍ 100 g slaniny (nebo parmské šunky)

֍ 150 ml drůbežího vývaru                                              ֍ 12 plátků ciabatty

֍ 1 lžička oregana                                                              ֍ máslo ochucené česnekem

֍ sůl, pepř a trocha krupicového cukru

 

Příprava pokrmu:

1. DEN PŘEDEM
Maso osmažíme z obou stran na oleji, vmícháme česnek, přilijeme rajčata i s nálevem. Vývar, posypeme dobromyslí, osolíme, opepříme a přimícháme špetku cukru. Deset minut mírně dusíme. Necháme vychladnout a dáme do lednice.

2. NÁSLEDUJÍCÍ DEN:
Přidáme zbylé suroviny, směs přesuneme do pořádného pekáče. Přidáme fazolky, půlená rajčata a polovinu nadrobno nakrájené bazalky.

3. Prohřejte na grilu
Plátky slaniny ogrilujeme popřípadě osmažíme a naklademe na kuře. Pekáč překryjeme alobalem a postavíme na gril, aby se vše prohřálo. Občas zkontrolujeme, aby se nám dílo nepřipálilo. Nakonec vše posypeme lístky bazalky. Když je kuře téměř hotové, opečeme plátky ciabatty, potřeme česnekovým máslem a podáváme ke kuřeti.

Přejeme dobrou chuť.