Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack no longer supports Custom CSS. Read the WordPress.org documentation to learn how to apply custom styles to your site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /data/web/virtuals/153728/virtual/www/wp-includes/functions.php on line 6085
Kuře na bazalce – Svět Bylinek

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

  • 6 kusů kuřecích prsíček
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku (rozdrcené)
  • 2 konzervy loupaných rajčat (po 400 g)
  • 150 ml drůbežího vývaru
  • 1 lžička oregana
  • sůl
  • pepř
  • trocha krupicového cukru
  • 400 g konzervovaných bílých fazolí
  • 250 g třešňových rajčat (, rozpůlených)
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 100 g slaniny ( (nebo parmské šunky))
  • 12 plátků ciabatty
  • máslo ochucené česnekem
  1. DEN PŘEDEM
    Maso osmažíme z obou stran na oleji, vmícháme česnek, přilijeme rajčata i s nálevem. Vývar, posypeme dobromyslí, osolíme, opepříme a přimícháme špetku cukru. Deset minut mírně dusíme. Necháme vychladnout a dáme do lednice.
  2. NÁSLEDUJÍCÍ DEN:
    Přidáme zbylé suroviny, směs přesuneme do pořádného pekáče. Přidáme fazolky, půlená rajčata a polovinu nadrobno nakrájené bazalky.
  3. Prohřejte na grilu
    Plátky slaniny ogrilujeme popřípadě osmažíme a naklademe na kuře. Pekáč překryjeme alobalem a postavíme na gril, aby se vše prohřálo. Občas zkontrolujeme, aby se nám dílo nepřipálilo. Nakonec vše posypeme lístky bazalky. Když je kuře téměř hotové, opečeme plátky ciabatty, potřeme česnekovým máslem a podáváme ke kuřeti.

Přejeme dobrou chuť.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..