Kuře na bazalce
- 6 kusů kuřecích prsíček
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku (rozdrcené)
- 2 konzervy loupaných rajčat (po 400 g)
- 150 ml drůbežího vývaru
- 1 lžička oregana
- sůl
- pepř
- trocha krupicového cukru
- 400 g konzervovaných bílých fazolí
- 250 g třešňových rajčat (, rozpůlených)
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 100 g slaniny ( (nebo parmské šunky))
- 12 plátků ciabatty
- máslo ochucené česnekem
- DEN PŘEDEM
Maso osmažíme z obou stran na oleji, vmícháme česnek, přilijeme rajčata i s nálevem. Vývar, posypeme dobromyslí, osolíme, opepříme a přimícháme špetku cukru. Deset minut mírně dusíme. Necháme vychladnout a dáme do lednice. - NÁSLEDUJÍCÍ DEN:
Přidáme zbylé suroviny, směs přesuneme do pořádného pekáče. Přidáme fazolky, půlená rajčata a polovinu nadrobno nakrájené bazalky. - Prohřejte na grilu
Plátky slaniny ogrilujeme popřípadě osmažíme a naklademe na kuře. Pekáč překryjeme alobalem a postavíme na gril, aby se vše prohřálo. Občas zkontrolujeme, aby se nám dílo nepřipálilo. Nakonec vše posypeme lístky bazalky. Když je kuře téměř hotové, opečeme plátky ciabatty, potřeme česnekovým máslem a podáváme ke kuřeti.
Přejeme dobrou chuť.