Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Course Hlavní jídlo

Ingredients
  

  • 6 kusů kuřecích prsíček
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku rozdrcené
  • 2 konzervy loupaných rajčat po 400 g
  • 150 ml drůbežího vývaru
  • 1 lžička oregana
  • sůl
  • pepř
  • trocha krupicového cukru
  • 400 g konzervovaných bílých fazolí
  • 250 g třešňových rajčat , rozpůlených
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 100 g slaniny (nebo parmské šunky)
  • 12 plátků ciabatty
  • máslo ochucené česnekem

Instructions
 

  • DEN PŘEDEM Maso osmažíme z obou stran na oleji, vmícháme česnek, přilijeme rajčata i s nálevem. Vývar, posypeme dobromyslí, osolíme, opepříme a přimícháme špetku cukru. Deset minut mírně dusíme. Necháme vychladnout a dáme do lednice.
  • NÁSLEDUJÍCÍ DEN: Přidáme zbylé suroviny, směs přesuneme do pořádného pekáče. Přidáme fazolky, půlená rajčata a polovinu nadrobno nakrájené bazalky.
  • Prohřejte na grilu Plátky slaniny ogrilujeme popřípadě osmažíme a naklademe na kuře. Pekáč překryjeme alobalem a postavíme na gril, aby se vše prohřálo. Občas zkontrolujeme, aby se nám dílo nepřipálilo. Nakonec vše posypeme lístky bazalky. Když je kuře téměř hotové, opečeme plátky ciabatty, potřeme česnekovým máslem a podáváme ke kuřeti.

Notes

Přejeme dobrou chuť.

Napsat komentář

Recipe Rating




Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..