Salát z uzeného pstruha s červenou řepou a řeřichou

Salát z uzeného pstruha s červenou řepou a řeřichou

Za pět minut máte připraveno!

  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 150 ml olivového oleje
  • 50 ml vinného octa
  • 250 g nakládané červené řepy
  • 1 lžíce strouhaného křenu se smetanou (krenexu)
  • 270 g uzených pstružích filetů
  • 150 g řeřichy (bez silných stonků)
  • sůl a pepř na dochucení
  1. Do čisté sklenice se šroubovacím víčkem dejte velkou špetku soli a pepře, hořčici, olivový olej a ocet. Zavřete, protřepejte a uložte do lednice – tam zálivka vydrží i pár týdnů, dokud ji všechnu nespotřebujete.
  2. Případné větší kusy nakládané řepy pokrájejte a vložte do mísy. Přidejte křenovou směs, dvě lžíce připravené zálivky a pořádně promíchejte. Filety ze pstruha rozdělte na drobné kousky, případnou kůži vyhoďte. Řepu smíchejte s řeřichou a navrch naaranžujte pstruha.

Lahodné variace
Místo uzeného pstruha můžete použít jakoukoli jinou uzenou rybu, obyčejnou makrelou počínaje a lososem konče.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..