Polévka z hrášku a řeřichy
Pouze jeden jednoduchý krok, a získáte osvěžující a chladivou letní polévku!
- 450 g mraženého hrášku
- 80 g čerstvé řeřichy
- 850 ml zeleninového vývaru
- šťávu a kůru z 1 menšího citronu
- 4 lžíce hustého bílého jogurtu
- sůl a pepř na dochucení
- kostky ledu k podávání
- Všechny přísady kromě jogurtu a ledu vložte postupně do mixéru. Mixujte několik minut, dokud nevznikne hladká směs. Pokud chcete, můžete ji ještě ochutit. Pak už jen pokapejte jogurtem a podávejte. Jedna nebo dvě kostky ledu z ní udělají osvěžující bombu!
Polévka vydrží v chladničce ve vzduchotěsné krabičcce dva dny, zmrazená až měsíc. Před podáváním ji pořádně promíchejte.