Polévka z hrášku a řeřichy

Polévka z hrášku a řeřichy

Pouze jeden jednoduchý krok, a získáte osvěžující a chladivou letní polévku!

  • 450 g mraženého hrášku
  • 80 g čerstvé řeřichy
  • 850 ml zeleninového vývaru
  • šťávu a kůru z 1 menšího citronu
  • 4 lžíce hustého bílého jogurtu
  • sůl a pepř na dochucení
  • kostky ledu k podávání
  1. Všechny přísady kromě jogurtu a ledu vložte postupně do mixéru. Mixujte několik minut, dokud nevznikne hladká směs. Pokud chcete, můžete ji ještě ochutit. Pak už jen pokapejte jogurtem a podávejte. Jedna nebo dvě kostky ledu z ní udělají osvěžující bombu!

Polévka vydrží v chladničce ve vzduchotěsné krabičcce dva dny, zmrazená až měsíc. Před podáváním ji pořádně promíchejte.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..