Salát s řeřichou

Salát s řeřichou

Tenhle krásně zelený, pikantní salát je skvělý k masu i těstovinám nebo prostě jen tak.

  • 1 kus římského salátu
  • 1 balíček polníčku
  • 1 hrnek řeřichy
  • 1 kus okurky (, oloupané a nakrájené na půlkolečka)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • ½ hrnku mátových lístků
  • 4 kusy jarní cibulky (, nasekané)
  • 1 stroužek česneku
  • mořská sůl
  • černý pepř
  • ½ lžíce dijonské hořčice
  • 180 ml olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octa
  1. Připravte dresink: do robotu dejte mátu, cibulku, česnek, citronovou šťávu a hořčici a zapněte ho. Postupně přilévejte olej a ocet, aby se všechno dobře spojilo. Na závěr přidejte sůl a pepř. Hotovou zálivku dejte do nádoby, ve které ji chcete podávat, a nechte chvíli uležet.
  2. Všechny druhy salátu omyjte, smíchejte s okurkou a servírujte spolu s dresinkem.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..